Communicatie- en Marketingmanager – 32-40u – Darling Ingredients – Son

In het kort

In deze uitdagende internationale baan in een impactvolle branche ben je verantwoordelijk voor de communicatie en marketing van verschillende merken van Darling Ingredients. Werk jij graag vanuit een strategie aan een plan en heb je b2b-ervaring? Dan kan dit jouw nieuwe uitdaging zijn.

De functie

Als communicatie- en marketingmanager van de business unit Rendering & Specialties (R&S) identificeer je kansen om de business unit te promoten en positief te vertegenwoordigen bij verschillende stakeholders en klantgroepen. Je zet hiervoor verschillende interne en externe marketingcommunicatiemiddelen in, waaronder evenementen.

Je definieert de marketingcommunicatiestrategie voor markten/merken (food/aquafeed, petfood, technical en services) in nauwe samenwerking met sales. Je werkt marketingcommunicatieplannen uit per segment.

Je zoekt naar nieuwe methoden en creatieve strategieën, om het interne en externe bewustzijn van de organisatie te vergroten. Denk aan bijvoorbeeld de lancering van nieuwe producten en speciale evenementen.

Je werkt altijd vanuit een gekozen strategie naar plan en ook naar uitvoering. Je houdt ervan om zelf ook daadwerkelijk mee te werken. Externe partijen waarmee Darling Ingredients werkt, stuur je aan en je leidt de projecten met strakke hand. Naast branding en positionering, organiseer je beurzen en ben je in nauw contact met sales, die je met marketingcommunicatie ondersteunt.

De organisatie

Darlings Ingredients is een internationaal bedrijf dat natuurproducten een tweede leven geeft. Onze kernactiviteit is de innovatieve en duurzame verwerking van specifieke organische reststromen en dierlijke bijproducten met het doel om hieraan toegevoegde waarde te geven. In deze maatschappelijk steeds relevantere branche is Darling Ingredients een duurzame speler van betekenis. Enorm gegroeid en altijd in ontwikkeling.

De eindproducten worden ingezet als natuurlijke ingrediënten voor uiteenlopende doeleinden, zoals farmaceutische producten, voedingsmiddelen, veevoeders, diervoeders, technische toepassingen, meststoffen en bio-energie. De Darling Ingredients business unit R & S is op de markt bekend onder sterke merknamen als Ecoson, Rendac, Sonac en CTH.

Op het hoofdkantoor in Son werken ongeveer 150 mensen. In de rol van communicatie- en marketingmanager werk je intern nauw samen met sales. Extern stuur je specialistische partijen waarmee Darling Ingredients werkt aan. De sfeer op het kantoor is no-nonsense, hardwerkend en resultaatgericht.

Ondernemerschap, transparantie en integriteit zijn de kernwaarden van Darling Ingredients. Je krijgt dan ook alle ruimte om binnen de gestelde kaders deze rol invulling te geven. De standplaats voor deze functie is Son/Best. Voor de beurzen werk je soms ook op locatie en in het buitenland.

Dit breng je mee

In deze rol ben je verantwoordelijk voor zowel de strategie als het (laten) uitvoeren. Daarom zijn naast strategische en conceptuele denkkracht ook sterke communicatieve vaardigheden van belang. Bovendien ben je zelfstartend en assertief en maak je graag de verbinding. Je neemt verantwoordelijkheid voor jouw projecten en werkzaamheden. Je functioneert graag als spin in het web, houdt van een internationale omgeving en je bent no-nonsense.

Je neemt bovendien mee:

  • Goede beheersing van Nederlandse en Engelse taal, in woord en geschrift.
  • Hbo- of wo-opleiding op marketing of communicatiegebied.
  • Minimaal 10 jaar relevante ervaring in een b2b-omgeving.

Dit bieden wij jou

Een mooie uitdagende functie, voor 32 tot 40 uur per week. Je werkt in een gedreven team van diverse specialisten. Er is een informele en gezellige sfeer. Je krijgt veel ruimte om de functie naar eigen inzicht in te vullen, binnen geschetste kaders.

En ook dit kun je van ons verwachten:

  • Aantrekkelijk salaris afhankelijk van opleiding en ervaring
  • Aantrekkelijke bonusregeling.
  • 25 vakantiedagen en 5 ATV dagen, vrij op te nemen.


Solliciteren op deze vacature

Communicatie- en Marketingmanager – 32-40u – Darling Ingredients – Son
Leontine Kamps
T. +31 (0) 6 24 37 45 42
E. leontine@ditislicht.nl