Brabant Water – Senior Communicatieadviseur (32-40u p/w) – Den Bosch

Introductie

Werk jij mee aan de bewaking en versterking van de reputatie van Brabant Water?

Organisatie

Brabant Water is het drinkwaterbedrijf dat aan 2,5 miljoen inwoners en bedrijven in Noord-Brabant drinkwater levert. Wij werken aan iets dat er écht toe doet. Water is immers de bron van ons bestaan. 800 Medewerkers zorgen ervoor dat onze klanten altijd kunnen rekenen op betrouwbaar en duurzaam drinkwater.

Je werkt vanuit ons hoofdkantoor in ’s-Hertogenbosch op de afdeling Bestuurszaken. Als corporate communicatieadviseur werk je binnen de afdeling Bestuurszaken samen met collega’s met expertise op het vlak van juridische zaken, communicatie en de strategische aspecten van de watervoorziening. De communicatiestrategie is gericht op het versterken, verrijken, beschermen en behouden van een sterke reputatie van Brabant Water. Hiervoor is een goede interne afstemming nodig. De afdeling Bestuurszaken werkt als verbinder en sparringpartner voor de diverse sectoren en afdelingen en het directieteam. De werksfeer kenmerkt zich als informeel, collegiaal, loyaal en ontwikkelingsgericht.

Functie

Als corporate communicatieadviseur ben jij mede verantwoordelijk voor het bewaken en versterken van de reputatie van Brabant Water. Dit doe je door het communicatiebeleid te ontwikkelen, uit te voeren én uit te dragen, communicatieplannen voor (omgevings)projecten op te stellen en communicatiemiddelen te (laten) ontwikkelen. Je treedt op als adviseur in projectteams en als sparringpartner van projectleiders, en lijn- en omgevingsmanagers. Je volgt hiervoor actief de ontwikkelingen op het vakgebied en betrekt interne en externe stakeholders. Als corporate communicatieadviseur bouw je aan het netwerk van stakeholders binnen de drinkwatersector, overheden, onderwijsinstellingen en natuur- en consumentenorganisaties. Je bent lid van het persteam. Dit betekent dat je samen met je collega’s zorg hebt voor het perscontact zowel binnen als buiten kantoortijden. Hiervoor werk je samen aan het realiseren van diverse kernboodschappen en bijbehorende Q and A’s.

Functie-eisen

  • Je hebt HBO/WO werk- en denkniveau verkregen door een relevante HBO/WO-opleiding met minimaal 5 jaar relevante werkervaring.
  • Je bent omgevingsgericht, verbindend en hebt een goed gevoel voor politieke, bestuurlijke en maatschappelijke verhoudingen.
  • Door je tactische en strategische inzicht en bestuurlijke sensitiviteit weet je met overtuigingskracht je doelen te behalen.
  • Je bent een ervaren perswoordvoerder en staat pers en stakeholders gemakkelijk te woord.
  • Je bent communicatief sterk in woord en geschrift.
  • Je bent creatief en ondernemend en kunt goed organiseren.

Aanbod

We bieden je een uitdagende functie in een veranderende omgeving die ertoe doet. Fijne collega’s, een mensgerichte organisatie en steeds meer innovatie: kortom een fijne werkplek. Je functie is voor 32-40 uur per week, de functie is ingedeeld in schaal 11 (CAO waterbedrijven).

Inlichtingen en sollicitatie

Brabant Water – Senior Communicatieadviseur (32-40u p/w) – Den Bosch
Leontine Kamps
T. +31 (0)6 24 37 45 42
E. leontine@ditislicht.nl