Reactie Bas op LICHTsessie 8 dec

Bas Schel (communicatieadviseur gemeente Boxtel) over de LICHTsessie van 8 december:

Zet tien directeuren/hoofden communicatie een paar uur bij elkaar en wat krijg je dan? Een bijzonder geanimeerde LICHTsessie over de kern van het communicatievak. Waarom is er een afdeling communicatie? Hoe zet je die op de kaart? Wat doet de afdeling binnen een organisatie? Als de sessie langer had geduurd, dan een paar uur, hadden we samen een boek geschreven. Nu hielden we het bij een paar kernachtige flaps.

De “why” van de afdeling communicatie is “verbinden”. Verbinden van de verschillende onderdelen van de totale organisatie, het verbinden van “buiten” met “binnen” en het verbinden van communicatiedoelen met de doelen van de organisatie. Communicatie gaat dus niet om gladde boodschappen of gelikte communicatiemiddelen. De kern van het vak is puur menselijk.

Over het “hoe” en het “wat” hebben we nog een energiek uur gesproken en gebrainstormd. De LICHTsessie was georganiseerd als een mini World Café en werd informeel, maar to the point geleid door Jacline de Kort. Dit waren een paar uur écht terug naar de kern van het communicatievak met gepassioneerde, ervaren professionals.

LICHT dames Stefanie en Maartje: bedankt voor een heerlijke, inspirerende snelkookpan. Deze LICHTsessie bevestigde het nog eens: communicatie is het mooiste vak van de wereld!