AZL – Senior Content Specialist Pensioenen (32-36u p/w) – Heerlen

Introductie

Ben jij een gedreven content specialist en geboren verhalen verteller? Weet je alles van pensioen? Heb je minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie? Vind je niets leuker dan de (soms) ingewikkelde pensioenmaterie te vertalen naar heldere tekstuele en visuele content en alle ontwikkelingen op de voet te volgen? Ben je nieuwsgierig en proactief? Schakel je makkelijk met verschillende partijen en tussen verschillende onderwerpen? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Organisatie

AZL is een grote en toonaangevende pensioenuitvoerder. Wij verzorgen de administratie en communicatie van bijna 50 pensioenfondsen met 1,4 miljoen deelnemers. Dat doen we met ruim 500 medewerkers vanuit onze hoofdvestiging in Heerlen en een kantoor in Utrecht. AZL is onderdeel van NN Group. AZL, de toekomst voor elkaar.

De 27 medewerkers van de afdeling Marketing en Communicatie zijn verantwoordelijk voor de advisering en uitvoering van pensioencommunicatie voor klanten en corporate communicatie voor AZL. Je gaat werken in een team met vijf communicatie professionals die pensioenfondsen adviseren over pensioencommunicatie. We vertellen het verhaal in klare taal en versterken het met visuele content. Samen ga je de uitdaging aan om pensioen persoonlijk te maken.

Functie

Als content specialist vertaal je complexe pensioenmaterie in klare taal. Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van communicatieplannen voor pensioenfondsen in woord en beeld. Jouw content komt terecht in allerhande communicatiemiddelen van nieuwsbrieven en magazines tot berichten en blogs. Je geeft pensioenfondsen advies over hoe ze pensioeninformatie helder aan de deelnemers kunnen overbrengen en welke communicatiemiddelen je hiervoor het best kunt inzetten. Daarnaast ben je de content specialist in een expertteam dat alle (standaard)correspondentie vanuit AZL naar verschillende doelgroepen toetst en ontwikkelt. Je bent verantwoordelijk voor de nieuwsberichtenservice van AZL. Hiervoor vergaar je nieuws en schrijf je maandelijks een aantal nieuwsberichten voor onze klantwebsites over actuele onderwerpen. Je werkt nauw samen met de communicatieadviseurs in jouw team en hebt direct klantcontact. Daarnaast schakel je ook met collega’s binnen heel AZL om zaken te regelen, uit te zoeken of in AZL brede projecten. Contentstrategie en de uitvoering daarvan behoren tot jouw brede werkveld.

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde HBO-/WO-opleiding in journalistiek, communicatie of vergelijkbaar en minimaal 5 jaar werkervaring als content specialist in de pensioenwereld. Je bent uitermate sterk in tekstuele en visuele content, zowel online als offline. Het opzetten van een overkoepelende content strategie en het geven van advies hierover gaat je makkelijk af. Je denkt vanuit de doelgroep en neemt of ontwikkelt de klantreis als uitgangspunt. Je bent nieuwsgierig en houdt ervan je te verdiepen in complexe pensioenmaterie. Jouw analytische blik helpt daarbij. Je volgt met plezier pensioennieuws en -ontwikkelingen op de voet. Verhalen vertellen is jou op het lijf geschreven. Je kunt goed prioriteiten stellen en schakelt graag met verschillende mensen in een dynamische omgeving. Dit combineer je met een teamspelersmentaliteit, daadkracht, pro-activiteit, nieuwsgierigheid en de ambitie om het verschil te maken.

Aanbod

We houden bij AZL van korte lijnen, van een informele sfeer en van aanpakken. Verder krijg je de mogelijkheid om opleidingen te volgen en je te blijven ontwikkelen. AZL heeft een eigen cao en onze arbeidsvoorwaarden en onze salarissen zijn uitstekend. Denk hierbij aan een vaste eindejaarsuitkering, 26 verlof- en 16 ATV-dagen en flexibele werktijden. Je hebt ook de mogelijkheid om arbeidsvoorwaarden te ruilen: meer werken of juist meer verlofuren? Dat kan. Je standplaats is Heerlen. Op dit moment werken wij vanwege Covid-19 zoveel mogelijk vanuit huis. Maar ook voor de toekomst maken wij structurele plannen om een goede balans te vinden tussen op kantoor en vanuit huis werken.

Inlichtingen en sollicitatie

AZL – Senior Content Specialist Pensioenen (32-36u p/w) – Heerlen
Leontine Kamps
T. +31 (0)6 24 37 45 42
E. leontine@ditislicht.nl