AZL – Senior adviseur corporate communicatie (o,8 fte) – Heerlen en vanuit huis

Introductie

Ben jij die doorgewinterde, energieke en overtuigende corporate communicatiespecialist, die ook onder hoge druk snel schakelt? Die opdrachtgevers weet te verrassen met creatieve communicatieoplossingen en weet hoe je impact creëert in de media? Sterk in positionering, branding, reputatie en woordvoering? Steek je graag de handen uit de mouwen? Lees dan snel verder!

Organisatie

AZL is een grote en toonaangevende pensioenuitvoerder. Wij verzorgen de administratie en communicatie van meer dan 50 pensioenfondsen met bijna 1,5 miljoen deelnemers. Dat doen we met ruim 500 medewerkers vanuit onze hoofdvestiging in Heerlen en een kantoor in Utrecht. AZL is onderdeel van NN Group. AZL, de toekomst voor elkaar.

De 27 medewerkers van de afdeling Marketing & Communicatie zijn verantwoordelijk voor de advisering en uitvoering van pensioencommunicatie voor klanten en interne en externe communicatie voor AZL. Je bent onderdeel van het stafteam waarin vijf professionals werken. Elk teamlid heeft zijn eigen aandachtsgebied van externe tot interne, online en project communicatie. Met het stafteam heb je regelmatig afstemming en bij drukte of vakantie nemen collega’s taken van elkaar over en werken waar mogelijk met elkaar samen. Vanuit dit team ga je de uitdaging aan om AZL herkenbaar en zichtbaar te positioneren richting pensioenfondsbesturen, prospects, pensioenconsultants en media.

Functie

Je bent verantwoordelijk voor het corporate communicatiebeleid en vertaalt dit naar thema’s waarop AZL zich sterk kan profileren. Je schrijft en produceert verschillende magazines, digitale nieuwsberichten en online en offline berichten. De website en social media kanalen vallen onder jouw beheer en uitvoering. Je signaleert en creëert kansen voor AZL in de media, social media en bij events. Woordvoering valt ook binnen jouw pakket evenals het verder ontwikkelingen en bewaken van de corporate identiteit en branding. Kortom het hele scala aan corporate communicatieactiviteiten behoort tot jouw brede werkveld zowel strategisch als uitvoerend.

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde HBO-/WO-opleiding in communicatie of vergelijkbaar en minimaal 5 jaar werkervaring in een corporate communicatiefunctie. Je bent inzetbaar over de volle breedte van het vak, zowel strategisch als uitvoerend. Jouw zelfstandigheid combineer je met een teamspelersmentaliteit. Complexe materie zet je makkelijk om in heldere, aansprekende visuele en tekstuele verhalen. Je hebt veel ervaring in online communicatie. Je beschikt over sterke adviesvaardigheden, kan mensen overtuigen en enthousiasmeren. Je bent in staat veel rollen te combineren en gestructureerd jouw taken in te plannen. Je herkent je in de volgende competenties: lef, ambitie, flexibel, vernieuwend, daadkrachtig en doorzettingsvermogen. Ervaring in de pensioensector of de financiële wereld is meegenomen.

Aanbod

We houden bij AZL van korte lijnen, van een informele sfeer en van aanpakken. Verder krijg je de mogelijkheid om opleidingen te volgen en je te blijven ontwikkelen. AZL heeft een eigen cao en onze arbeidsvoorwaarden en onze salarissen zijn uitstekend. Denk hierbij aan een vaste eindejaarsuitkering, 26 verlof- en 16 ATV-dagen en flexibele werktijden. Je hebt ook de mogelijkheid om arbeidsvoorwaarden te ruilen: meer werken of juist meer verlofuren? Dat kan. Op dit moment werken wij vanwege Covid-19 vanuit huis. Maar ook voor de toekomst maken wij structurele plannen om een goede balans te vinden tussen op kantoor en vanuit huis werken. Het hoofdkantoor ligt in Heerlen, waar je gemiddeld 1 tot 2 dagen per week aanwezig moet zijn.

Inlichtingen en sollicitatie

AZL – Senior adviseur corporate communicatie (o,8 fte) – Heerlen en vanuit huis
Leontine Kamps
T. +31 (0)6 24 37 45 42
E. leontine@ditislicht.nl