Anna Zorggroep – Hoofd Marketing en Communicatie (32-36u p/w) – Geldrop

Introductie

Een gedreven, energiek en ervaren Hoofd Marketing en Communicatie, die kwalitatief en professioneel vanuit zijn of haar vak en competenties wil bijdragen aan de groei van de Anna Zorggroep en het team marketingcommunicatie, dát zoeken we.

Organisatie

De Anna Zorggroep staat bekend om haar persoonlijke aandacht voor patiënten en cliënten. In ons strategisch kader 2021-2024 staan ambitieuze doelen. Het stimuleren van een gezonde leefstijl staat centraal, we willen ons meer profileren met gespecialiseerde centra (ook in samenwerking met andere zorgorganisaties) én op verschillende onderdelen willen we bovenregionaal groeien. Doelen waar de afdeling Marketingcommunicatie een belangrijke bijdrage aan levert.

De afgelopen maanden is ons merkenbeleid vernieuwd. Alle onderdelen van de Anna Zorggroep zijn nu overduidelijk familie van elkaar: Anna Ziekenhuis, Anna Ouderenzorg met vier woonzorgcentra en medisch sportgezondheidscentrum Anna TopSupport. Onder het mom ‘Anna kleurt langzaam groen’ ontwikkelen we dit merkenbeleid de komende tijd verder door. Ook gaan we als afdeling aan de slag met optimalisatie van de communicatie van onze patiëntreizen waarbij we ons afvragen: Welke informatie krijgen patiënten, hoe, wanneer aangeboden en hoe organiseren we dit ‘slim’ in de toekomst?

Om de doelstellingen in het strategisch kader optimaal te ondersteunen, is het team van de afdeling Marketingcommunicatie opnieuw ingericht met strategisch en junior adviseurs marketingcommunicatie.

Functie

Als hoofd van de afdeling ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van het strategisch en tactisch marketing en communicatiebeleid. Je adviseert de raad van bestuur en management pro-actief op het gebied van strategische (zorggroepbrede) positioneringsvraagstukken. Je stelt in samenspraak met raad van bestuur en management netwerkstrategieën op en we dagen je uit om de positionering van de Anna Zorggroep en de profilering van onze merken verder te versterken. Als strategisch marketingcommunicatie-adviseur van de raad van bestuur en enkele stafafdelingen formuleer, ontwikkel en implementeer je adviezen en vertaal je deze naar tekst en middelen.

Binnen het managementteam draag je actief het klantperspectief aan en ben je medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling, implementatie en uitvoering van het strategisch organisatiebeleid. Je bent een stevige gesprekspartner, brengt vernieuwende ideeën in, jaagt nieuwe marketingconcepten aan en weet als geen ander wat er speelt bij collega’s én in de buitenwereld door je nieuwsgierige en open opstelling.

Je geeft sturing en coaching aan de medewerkers van de afdeling. Omdat de afdeling recentelijk opnieuw is ingericht is het belangrijk dat je het ‘team marketingcommunicatie’ smeedt en verder vormgeeft. Je deelt samen met de drie strategisch marketingcommunicatie-adviseurs het woordvoerderschap van de Anna Zorggroep.

Functie-eisen

Een afgeronde hbo– of academische opleiding op het gebied van communicatie, aangevuld met een relevante managementopleiding. Je schakelt makkelijk tussen strategie, tactiek en operatie. Je hebt een strategische visie op het marketingcommunicatie-vak en bent als verbinder in staat om de organisatie en je team daarin mee te nemen. Je legt gemakkelijk verbinding met de buitenwereld en houdt ervan te netwerken. Je hebt leidinggevende ervaring en vindt het leuk om mensen te laten groeien. Je kent de verhoudingen in een complexe grote (zorg)organisatie, of bent in staat om zich deze snel eigen te maken. Je bent organisatiesensitief, hebt een goed gevoel voor politieke verhoudingen en individuele drijfveren. Je bent een meewerkend voorman/-vrouw die het leuk vindt om ook zelf marketingcommunicatiewerkzaamheden op te pakken en daarbij heb je een vlotte pen.

Aanbod

De Anna Zorggroep biedt een uitdaging voor een Hoofd Marketing en Communicatie in een ambitieus team. Een mooie rol waarin nog veel gerealiseerd moet worden, maar de kaders al zijn neergezet. Het betreft een functie voor 32 tot 36 uur per week. De functie is ingeschaald in de FWG70, de cao Ziekenhuizen is van toepassing. Je standplaats is Geldrop.

Inlichtingen en sollicitatie

Anna Zorggroep – Hoofd Marketing en Communicatie (32-36u p/w) – Geldrop
Leontine Kamps
T. +31 (0) 6 24 37 45 42
E. leontine@ditislicht.nl