Als man in de communicatie, hoe is dat?

SANDRO EVERAERS, VASTE LICHT PROFESSIONAL | GEMEENTE PAPENDRECHT EN INGENIEURSBUREAU DRECHTSTEDEN

Ervaring bij een gemeente had ik al, maar na twee jaar werd het tijd voor iets nieuws. Ik besloot de overstap te maken naar LICHT. Sinds november 2020 werk ik via LICHT voor gemeente Papendrecht en ingenieursbureau Drechtsteden. Dat is ook gelijk mijn eerste opdracht op interim basis.

Meters maken en ervaring opdoen
Ik wilde graag voor een detacheringsbureau werken, omdat je zo de mogelijkheid krijgt om bij verschillende organisaties in de keuken te kijken. Dat is voor mij een mooie manier om meters te maken, ervaring op te doen en verschillende omgevingen te verkennen. Op basis daarvan kan ik mijn kwaliteiten aanscherpen. Wat ligt me goed en wat ligt me minder goed?

Ik vind het heel fijn om dat vanuit de vaste basis, het vaste team van LICHT, te mogen doen.

LICHT
Bij LICHT is er voldoende persoonlijke aandacht om jezelf als professional, maar ook als mens te kunnen ontwikkelen. Dat voelde al meteen bij het eerste gesprek goed! De relatieve kleinschaligheid spreekt me aan. Daardoor is er meer oog voor de menselijke maat. Bovendien heb ik sympathieke collega’s bij LICHT waar ik altijd even mee kan sparren. Er worden activiteiten georganiseerd en kennissessies waarbij je je kennis op het gebied van communicatie en marketing kunt verbreden. Dat is een fijne toevoeging aan het ‘normale’ werk.

Hoe bevalt je eerste interim opdracht?
Goed! Over het interimmen kan ik nog niet veel zeggen, omdat dit pas mijn eerste klus is, maar de opdracht bevalt erg goed. Bij het ingenieursbureau ben ik vier uur in de week bezig met het opstellen en uitvoeren van een social media plan en het maken van de nieuwsbrief. De andere 32 uur ben ik voor de gemeente Papendrecht op verschillende vlakken bezig. Van energietransitie tot ondermijning en van wegwerkzaamheden tot huisvesting van middelbaar onderwijs. Mijn functie nu is vooral ondersteunend, daar voel ik me op dit moment het prettigst bij en zo heb ik het gevoel dat ik het meest kan toevoegen aan een team. Maar wie weet wat de toekomst nog gaat brengen!

Sandro of toch Sandra?
Op veel communicatieafdelingen werken alleen maar dames. Ik had dat vanuit mijn studie al dat er altijd heel veel dames waren. Ik ben altijd een bijzonderheid als jongen. En dan heet je Sandro en krijg je heel vaak een mail met ‘Beste Sandra’. Mensen denken blijkbaar dat Sandro een typefout is. Dan zeg ik altijd je bent niet de eerste en zal ik vast niet de laatste zijn die dat doet.

Het is een leuk vak en ik wil me er graag verder in ontwikkelen. Ik denk dat dat vanuit LICHT goed kan!

Ook aan de slag als vaste LICHT professional?
Wil je werken in mooie organisaties en aan uitdagende projecten? Vind je kennisdeling erg belangrijk en wil je werken in een hechte club met gezellige collega’s. Solliciteer dan, via onze website, als vaste LICHT Professional!

Sandro Everaers