Albert Schweitzer ziekenhuis Woordvoerder 32-36 uur – Dordrecht/hybride

In het kort

Het Albert Schweitzer ziekenhuis levert klinische zorg op topniveau in Dordrecht, Zwijndrecht en Sliedrecht. Of het nu gaat om complexe operaties, spoedeisende hulp, een ziekenhuisopname of behandeling in een polikliniek: onze collega’s verlenen zorg met hoofd, hart en ziel. Als ziekenhuis geven we je als woordvoerder graag vertrouwen en verantwoordelijkheid. Pak de regie maar! Hoe zou jij het doen?

De functie

Als ervaren woordvoerder ben je in staat het Albert Schweitzer ziekenhuis te vertegenwoordigen richting de media en voorziet die van informatie over de visie, beleid, onderzoek en activiteiten van het ASz. Je houdt de in- en externe wereld in de gaten en zet die om in concrete acties. Daarbij werk je ook nauw samen met het communicatieteam en adviseer je de raad van bestuur proactief en begeleidt hen bij mediacontacten en andere optredens. Je bekijkt daarnaast maatschappelijke opgaves met een brede blik en signaleert communicatiekansen. Zodat je onze diensten, onderzoeken en innovaties kunt koppelen aan trends en ontwikkelingen buiten de organisatie. En het Albert Schweitzer ziekenhuis in het licht van de maatschappelijke opgaves betekenis kunt geven. Jij onderhoudt contact met de media.

Je:
• Ondersteunt de organisatie op alle niveaus bij complexe (strategische) communicatievraagstukken.
• Bent in staat om in- en externe ontwikkelingen te signaleren en om te zetten in concrete acties, waarbij het ASz goed vertegenwoordigd wordt richting de media.
• Je adviseert gevraagd en ongevraagd Raad van Bestuur, bestuur Coöperatief Medisch Specialisten, medisch specialisten, management en organisatie over persgerelateerde vraagstukken en media-uitingen (inclusief social media), bijvoorbeeld bij organisatiebrede en/of kritische verandertrajecten en met het informeren van externe doelgroepen.
• Je ondersteunt op pro-actieve wijze de Raad van Bestuur bij zowel de interne als externe communicatie. 
• Je adviseert én ondersteunt ziekenhuisbreed het crisisteam en Raad van Bestuur bij crisiscommunicatie.
• Je bent formeel woordvoerder voor de Raad van Bestuur, bestuur Coöperatief Medisch Specialisten, medisch specialisten en alle eenheden naar lokale, regionale en landelijke media. Je bewaakt daarbij het imago van de organisatie.
• Je bent (mede) verantwoordelijk voor het persbeleid en ziet er op toe dat het vigerende persbeleid nageleefd wordt in de organisatie, stuurt zo nodig bij op een dusdanige manier dat de relatie(s) niet verstoord raken. Je legt contacten, bouwt deze op en onderhoudt de relaties c.q. netwerken met media, pers en overige stakeholders ten behoeve van klantencommunicatie en imagobevordering van de organisatie.
• Je voert communicatieactiviteiten uit, schrijft en redigeert hiertoe teksten, bestemd voor diverse media en voert de eindredactie hierover.

De organisatie

Wij zijn een groot, actief en veelzijdig topklinisch ziekenhuis. We bieden ‘Zorg met hoofd, hart en ziel’. We hebben een team met ongeveer 12 communicatieprofessionals op diverse functies. De functie van woordvoerder zit dicht tegen het bestuur aan en je bent een linking pin met de communicatieafdeling. De hoofdlocatie van het Albert Schweitzer ziekenhuis is in Dordrecht, maar bedient de hele organisatie.

Het Albert Schweitzer ziekenhuis is een topklinisch ziekenhuis (lid van vereniging STZ) met drie locaties en een buitenpolikliniek. We bieden een interessante combinatie tussen klinische zorg van topniveau én (basis)zorg dicht bij mensen. Er werken in totaal zo’n 250 medisch specialisten, 250 vrijwilligers en 3.500 medewerkers met hoofd, hart en ziel voor onze patiënten. We zijn ook goed bereikbaar vanuit Rotterdam, Gorinchem en Breda.

Dit breng je mee

Met verve en overtuiging zet jij onze organisatie in de buitenwereld op de kaart. Zowel mondeling als op papier breng jij onze strategie, het werk en de complexe zaken optimaal voor het voetlicht. Je ziet publicitaire kansen en bedreigingen en weet hier tijdig op in te spelen. Je hebt ervaring bij complexe, bij voorkeur, zorgorganisaties en bent een goede sparringpartner voor de Raad van Bestuur. Je gaat altijd scherp, accuraat en deskundig te werk. Afwisseling in je werk? Jij houdt ervan, waardoor je kantoorwerk met gemak afwisselt met werken in en rondom het ziekenhuis. Ook ben je een echte teamplayer en heb je oog voor de (belangen van de) patient, omgeving en organisatie. Jij raakt niet in paniek van eventuele crisissituaties, beschikt over relativeringsvermogen en een gezonde dosis humor, en bent verbindend en diplomatiek in je werk. Ook kun jij de omstandigheden zelf vormgeven die nodig zijn om jouw functie optimaal te vervullen.

Verder heb je:
* Minimaal een hbo-opleiding afgerond in de richting communicatie.
* Bewezen ervaring in de functie van bestuursadvies en woordvoering.
* Je bent in staat om in grote mate van autonomie en zelfstandigheid te werken, hebt verantwoordelijkheidsgevoel, bent proactief, ziet kansen en hebt integriteit hoog in het vaandel staan.
* Ervaring in issuemanagement en crisiscommunicatie.
* Een sterke maatschappelijke antenne en analyseert deze op consequenties en kansen voor de organisatie.
* Brede communicatie-ervaring en volg je ontwikkelingen in het vakgebied. Je vertaalt deze vanuit eigen visie naar effectieve communicatiestrategieën.
* Een uitstekend gevoel voor verhoudingen en relaties binnen een complexe organisatie en bent een geloofwaardige, stevige sparringpartner voor opdrachtgevers op alle niveaus.
* Een journalistiek en media netwerk.

Dit bieden wij jou

Een uitdagende baan voor 32 tot 36 uur per week, waarbij je ook de gelegenheid hebt om thuis te werken. Je krijgt volop ruimte: veel eigen verantwoordelijkheid voor uitdagende en afwisselende taken. Ruim drieduizend behulpzame en ambitieuze collega’s. Een arbeidsovereenkomst voor één jaar met uitzicht op onbepaalde tijd.

Inschaling in FGW 60 (maximaal € 5.746,-, bruto per maand o.b.v. 36 uur per week). En consignatietoeslag voor de piket die je draait.

Verder kun je rekenen op: 144 vakantie uren en 57 Persoonlijk Levensfase Budget (PLB) uren per jaar (o.b.v. 36 uur per week). Daarnaast ontvang je nog vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering (8,33%), waarbij je kan kiezen om de vakantietoeslag en/of eindejaarsuitkering maandelijks uit te laten betalen. Gratis en onbeperkt toegang tot het trainingsaanbod van onze online leeromgeving GoodHabitz. Wij houden ons aan de afspraken uit de Cao Ziekenhuizen.

Solliciteren op deze vacature

Albert Schweitzer ziekenhuis Woordvoerder 32-36 uur – Dordrecht/hybride
Leontine Kamps
T. +31 (0) 6 24 37 45 42
E. leontine@ditislicht.nl